Vi prøver å få til en dag i uken der vi lager hjemmelaget suppe. Potet- og purresuppe har vært en fast gjenganger her det siste året. Posesupper blir sakte, men sikkert byttet ut med hjemmelaget. Potet- og purresuppe er enkel, rimelig og sunn og hvis du skreller poteter og setter dette kaldt kvelden før, så går det ganske fort å lage den når man kommer hjem fra jobb. Dette er en oppskrift til 4 personer.
Ønsker alle en fin kveld videre, og uke…
~ klem fra Mette ~
Ingredienser:
5-8 poteter
9 dl vann
2 hvitløksfedd
1 purre
1 kylling buljong
2 dl matfløte
2-3 ss. crème fraiche
Salt & pepper
- eventuelt en bit bacon,
eller lettsaltet sideflesk
- litt sitronsaft fra en
sitron hvis du liker det.
Slik gjør du:
Kutt poteter og purre i terninger, og hvitløken hakkes smått. Fres purre og hvitløk i litt smør eller olje, til hvitløken og purren blir blank og myk. Tilsett potetene og kyllingkraften, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, etter ca. 20 minutter.
Mens potetene koker steker du baconet sprøtt i en varm stekepanne. La det renne av på litt kjøkkenpapir.
Tilsett fløte, kok opp, og kjør suppen med en stavmikser til du får en jevn suppe. Ha i creme fraiche og varm opp (ikke kok etter at creme fraiche er i), så smaker du til med sitronsaft, salt og pepper.